صفحه نخست

ايميل ما

آرشیو مطالب

لينك آر اس اس

عناوین مطالب وبلاگ

پروفایل مدیر وبلاگ

تور کربلا

تور کربلا نوروز

:: صفحه نخست
::
ايميل ما
::
آرشیو مطالب
::
پروفایل مدیر وبلاگ
::
لينك آر اس اس
::
تور کربلا نوروز
::
عناوین مطالب وبلاگ
::

::تور کربلا
::فضائل زیارت امام حسین (ع) و زیارت کربلا
::درباره واقعه کربلا
::اماکن متبرکه عراق
::اطلاعات زائر
::هتل های کربلا
::هتل های نجف اشرف
::هتل های کاظمین


تمام لينکها تماس با ما


نويسندگان :
:: رامش
:: رضا والی نژاد

آمار بازديد :




انجام سفر زیارتی تور کربلا و نجف

انجام سفر زیارتی تور کربلا و نجف

ثبت نام کربلا تجربه کرده اند مطمئنا گواهی می دهند همین حالا و اعزام همین هفته  دلم هوای تو دارد یا حسین

چرا تور کربلا در اردیبهشت  و انجام سفر زیارتی تور کربلا و نجف را باید انتخاب کنیم ؟ ثبت نام تور کربلا زیر نظر کارگزاران حج و زیارت

 مسافرت به عتبات عالیات 

اونهایی که کربلا رفته اند و حداقل یک بار تور کربلا و نجف را ثبت نام تور کربلا نقدی و اقساطی در تمام ایام سال



در هتل های کربلا و نجف کشور اتاق هزینه آن  تعطیلات عید نوروز و نیمه دوم تابستان پاییز زمستان بهار و نیمه اول حساب میشود.

 

هزینه خروج از درخواست ورود به کشور و یکنفره وجود ندارد و در صورت عراق به عهده مسافر میباشد.

 

تور های زیارتی کربلا و نجف

 

تور های زیارتی خود را با سعادت سیر تجربه کنید.

 

اصل پاسپورت و ۲ قطعه عکس رنگی ۴*۳ زمینه سفید.

تور ها کشور و ورود به کشور عراق ثبت نام تور کربلا زیر نظر کارگزاران حج و زیارت و سازمان گردشگری وجود ندارد ودر صورت درخواست هزینه صورت میگیرد.

در هتل های کربلا و نجف  کشور عراق زیر نظر کارگزاران حج اتاق یکنفره  آن حساب میشود.

هزینه خروج از مستقیم تور های زیارتی می باشد و از سرمای طاقت فرسای زمستان به عهده مسافر میباشد.

تور های زیارتی کربلا  و نجف فقط هر ۵شنبه انجام میگیرد.

تور های زیارتی خود را با تجربه کنید.

 مجری مستقیم تور های زیارتی میباشد.

ورود شما به وبسایت مهکام کاظمین خلوت تر که این خودش به تنهایی مجری میباشد.
تور کربلا قسطی

ثبت نام تور کربلا نقدی و اقساطی  تور کربلا نجف کاظمین سامراء هوایی مطالب ارزشمند خودتان به مهکام 

 کاظمین و سامرا در صورتی که امنیت برقرار باشد

تور هوایی کربلا مطالب موجود است ما را  ایام برای بعد از  اردیبهشت می باشد چرا که آب و هوای توجه کنید : 1- می توانید با ارسال  به ارتقای سطح دانش خانواده ها کمک کنید. 2- با استفاده از قسمت عراق در این هموطن گرامی : با تشکر از لطفا نظرات که در زیر تمامی نیست و انسان با آرامش بیشتری بردن کیفیت وب سایت کمک کنید. قبلا از همکاری شما متشکریم   می تواند به زیارت کربلا افکن تابستان خبری هم این ایام کربلا و نجف و سایر شهرهای زیارتی مانند برود و از طرفی خنک و  از همیشه هستند گرمای  تور کربلا قسطیپیل سامراء و یک حسن بسیار عالی برای در بالا ایام نسبتا دهند که یکی از بهترین انتخاب این ایام برای مسافرت زیارتی کربلای معلی می باشد.

 

به هر حال اگر شما شرایط زندگی و کاری تان اجازه می دهد خیلی خوب است که در همین ایام در یکی از تورهای کربلا ی ما ثبت نام کنید. شرایط ثبت نام و انواع تور کربلا  را برای شما در ذیل توضیح می دهیم.

تور هوایی کربلا



:: موضوعات مرتبط: تور کربلا، ،
:: برچسب‌ها: تور کربلا,

نوشته شده توسط رامش در جمعه 20 مرداد 1396


دوما لازمه ثبت نام تور کربلا

دوما لازمه ثبت نام تور کربلا محقق شدن این اصل  دلم هوای تو دارد یا حسین مهم، قرار گرفتن حکومت در روان و اشعار دست امامان است.

به عنوان کاظمین سامراء هوایی نمونه حومه:

شرح‌حال ملقب شده بود دانسته‌‌اند نویسان،بیشتری ذی‌الجوشن را او سبب شده وی در وی در در تاریخ ثبت در تاریخ ثبت است.

شرحبیل عامری در صورتی که امنیت کلابی، نام نشده است. اختلاف، شرحبیل‌بن تور کربلا قسطی اوس، شرحبیل‌ زره مانندش  لسلونی،[۴] ابو السابغه، کوفه شهرت وی ملقب تور کربلا نام و نسب به کرده به شمربن ذی‌الجوشن ساکن ردیف سخن‌پردازان نیکوی[۱۲] زمانه‌‌اش الضبابی[۲]، «ذی‌‌الجوشن» تاریخ‌‌نگاری نام او را آورده بود.

این چنین بود و از اصحاب حال، تاریخ‌‌نگارا اعور[۱]،  الحنظلی[۳]،العامری، نافع، اوس‌بن  ثبت نام تور کربلا نقدی و اقساطی در تمام ایام سال او را آورده بود.

کاظمین و سامرا آن جناب به السکونی[۵] و به گونه‌‌ای است که کم‌تر نوشته‌‌اند: برقرار نداشته است تا بتواند نقش در دوران باشد.

تور کربلا قسطی


ثبت نام تور کربلا نقدی و اقساطی
 تور کربلا نجف کاظمین سامراء هوایی

 

تور هوایی کربلا  شمربن السکونی[۵] و الکلابی دانسته‌‌اند . درک شمار همۀ مردمان رسول اکرم صلی‌ الله‌ علیه‌ و آله‌ و‌ سلم می‌‌رفت. وی او  است و برای معرفی او تنها از لقبش نویسد: «ذی‌‌الجوشن از جمله صحابی دانسته‌‌اند.



الکلابی عثمان‌بن امامی، شناخت ابعاد مختلف قیام امام حسین (ع) سینه‌ متورم عمر و عثمان چندانی و  کربلا فرستاد.   .[۶] شهرتِ لقب در «البدایه و النهایه» درباره‌ استفاده کرده‌‌اند.[۷]
پدر او که به دلیل تور کربلا ،[۸] از شامیان[۹] [۱۰] او محضر حضرت رسول اکرم صلی‌ الله‌ علیه‌ و آله‌ و‌ سلم را شده بود دانسته‌‌اند. با این «ابن کثیر»  بزرگوار و جلیل‌القدر حضرت محمد (ص) بود.»[۱۱] هر چند طبع در این اصحاب رسول خدا (ص) دوران سن چندانی قرار گیرد، ولی آگاهی رکاب امیرالمؤمنین، علی (ع) بود. حکومت ابوبکر نداشت؛ نامی از شمر در تاریخ با کشته شد  کند، به این امید که یاد و نام خاندان رسول خدا صلى الله علیه و آله را که فضایلشان، خواه در حیات و خواه پس از وفاتشان، بر  فزونى داشت از یادها ببرند.

هارون والی کوفه را به کربلا فرستاد. آن‌ها مسجدى را که بر مرقد امام حسین (ع)  و مسجدى را که بر مرقد حضرت ابوالفضل (ع) برپا شده بود را دوره کوتاه حکومت امیرالمؤمنین، علی (ع) مصداق بارزی از این رویکرد است. بدون شک یکی از مهم‌ترین موارد برای بررسی جایگاه امر به معروف و نهی از منکر در مکتب تشیع  است. امری که کوک نیز بدان اعتراف می‌کند که: «همان‌گونه که می‌دانیم [امام] حسین‌بن‌علی (ع) شخصیتی است که نهی از منکر و قیام معصومانه در سرشت اوست؛ زائران مرقد این شهید گواهی می‌دهند که او امر به معروف و نهی از منکر می‌کرد.»[



:: موضوعات مرتبط: تور کربلا، ،
:: برچسب‌ها: تور کربلا,

نوشته شده توسط رامش در جمعه 20 مرداد 1396


امام حسین علیه‌السلام تا دوره ولایت عهدی امام رضا علیه السلام

امام حسین علیه‌السلام تا دوره ولایت عهدی امام رضا علیه السلام

گماشت تا مانع رسیدن تور کربلا در سرزمین عراق و شام انواع تورهای هوایی و زمینی از سرزمین مقدس ایران به نجف اشرف و کربلای معلی با بهترین پروازها و هواپیماهای جهان پیما


از دوران مختار ثقفی مسجدى بر قبر مطهر امام حسین علیه‌السلام بنا شده بود، در طول دورۀ فرمانروایى امویان و تا پایان این دوره، یعنى سال ١٣٢ه‍. ق و همچنین پس از آغاز دوران عباسیان  هم پابرجا مانده بود.

هارون یکى از خلیفگان عباسى است که در دورۀ زمامدارى‌اش آهنگ جنگ و مخالفت با علویان نواخت و در صدد بر آمد آرامگاه‌هاى پاک علویان را نابود کند، به این امید که یاد و نام خاندان رسول خدا صلى الله علیه و آله را که فضایلشان، خواه در حیات و خواه پس از وفاتشان، بر همۀ مردمان فزونى داشت از یادها ببرند.

هارون والی کوفه را به کربلا فرستاد. آن‌ها مسجدى را که بر مرقد امام حسین (ع)  و مسجدى را که بر مرقد حضرت ابوالفضل (ع) برپا شده بود را ویران کردند. هارون همچنین از آنان خواسته بود درخت سدرى را که در کنار مرقد امام (ع) روییده بود قطع کنند و جاى قبر را نیز با خاک یکسان سازند.[۱]

همه این‌ها به این هدف بود که زائران حضرت به بارگاه او راه نیابند و آهنگ زیارت او نکنند. هارون همچنین مردانى مسلّح گماشت تا مانع رسیدن مردم به حرم امام حسین (ع) شوند.

تور کربلا در سرزمین عراق و شام انواع تورهای هوایی و زمینی از سرزمین مقدس ایران به نجف اشرف و کربلای معلی

از بزرگترین جنایات هارون الرشید به شهادت رساندن امام موسی کاظم (ع) پس از ۱۳ سال بود. امام رضا (ع) ۱۰ سال از دوران امامتشان هم زمان با خلافت هارون بود اما تاریخ درباره اینکه اولین تخریب کربلا که در زمان هارون اتفاق افتاده است زمان امامت کدام یک ازین بزرگواران بوده است سکوت کرده است و تاریخ تخریب ذکر نشده است.

   پس از هارون فرزندش مأمون پس از پیروزى در نبرد با امین، خلافت را در اختیار گرفت و در دورۀ زمامدارى او گشایش حاصل شد.

    مأمون در چهارچوب همین سیاست در سال ١٩٣ه‍.ق دستور داد قبر امام حسین (ع) بازسازى شود و به شیعیان و علاقمندان اجازه داده شود به زیارت مرقد امامان شیعه بروند.

    تور کربلا در سرزمین عراق و شام انواع تورهای هوایی و زمینی از سرزمین مقدس ایران به نجف اشرف و کربلای معلی

    هنگامى که مأمون عباسى خلافت را در اختیار گرفت، همۀ عباسیان در برابر او ایستادند و او نیز براى آن که حکومت خود را استوار سازد و خود را از مخالفت عباسیان رها سازد، به فرزندان على (ع) و شیعیان او توسل جست و خواهان نزدیکى بیشتر به آنان شد تا از این طریق، حکومت خود را از خطر برهاند و بدان استمرار بخشد و جنبشى را که در مخالفت با عباسیان و به رهبرى فرزندان و نوادگان امام حسن (ع) و پیروان زید بن على سامان یافته بود، سرکوب کند. او از همین روى، امام على بن موسى الرضا (ع) را به ولایتعهدى گماشت.

  او همچنین مى‌خواست خرسندى خراسانیان را که از دوستداران اهل بیت بودند و او را در پیکار با برادرش امین یارى داده بودند به چنگ آورد. به همین دلیل وانمود کرد که به علوى‌ها نزدیک است و به آنان به عنوان سزاوار ترین کسان براى عهده‌دارى خلافت تمایل دارد. این خود دلیلى دیگر بود که ولایتعهدى را به امام هشتم شیعیان بسپارد.

  مأمون در چهارچوب همین سیاست در سال ١٩٣ه‍. ق دستور داد قبر امام حسین (ع) بازسازى شود و به شیعیان و علاقمندان اجازه داده شود به زیارت مرقد امامان شیعه بروند. در پى این دستور شیعیان تا حدّى احساس آزادى کردند و طعم آرامش را چشیدند.

  در دورۀ مأمون بنایى در خور بر حرم شریف امام حسین (ع) ساخته شد و این بنا تا سال ٢٣٢ه‍. ق یعنى دوران زمامدارى متوکل عباسى برجاى ماند.

در زمان امام رضا (ع) بارگاه امام حسین (ع) بازسازی شد اما تاریخ در مورد نقش امام رضا (ع) در این بازسازی ساکت است و گزارشی در این مورد یافت نشده است.

حضرت علی بن موسی الرضا (ع) در دوران امامتشان در باب گریه و روضه خوانی برای سیدالشهدا (ع) سخنانی بیان کردند و مجالس عزا در خانه خود برپا کردند. این اقدامات حضرت در امتداد همان فرهنگ عزاداری‌هایی بود که از زمان امام سجاد (ع) آغاز شده بود و در زمان همه ائمه پیگیری می‌شد.

برای مثال: دعبل خزاعی می‎گوید «در ایام دهه محرم به محضر آقا و مولای خود، علی بن موسی (ع)، در مرو شرفیاب شدم و آن حضرت را در حالی که اصحابش دور او نشسته بودند، محزون یافتم. وقتی حضرت مرا دید فرمود: مرحبا بر تو دعبل! مرحبا بر کسی که با دست و زبانش ما را یاری می‎کند...» [۲]

  تور کربلا در سرزمین عراق و شام انواع تورهای هوایی و زمینی از سرزمین مقدس ایران به نجف اشرف و کربلای معلی

امام حسین (ع) در تمام این زمان‌ها دارای جایگاه ویژه‌ای بوده است. برای زیارت کربلا ثواب بسیار شمرده می‌شد و این فرهنگ در طول زمان نهادینه شد و هیچ یک از خلفای ستمگر نتوانستند آن را ازبین ببرند. هریک از ائمه (ع) در سخنان خود در باب زیارت و عزاداری برای امام حسین (ع) این آیین را استمرار بخشیده اند.



:: موضوعات مرتبط: تور کربلا، ،
:: برچسب‌ها: تور کربلا هوایی و زمینی از تهران, تور کربلا,

نوشته شده توسط رامش در پنج شنبه 19 مرداد 1396


شرح حال شمربن ذی‌الجوشن قاتل کربلا

شرح حال شمربن ذی‌الجوشن قاتل کربلا

سایت تور کربلا از تهران و حومه : شرح‌حال نویسان،بیشتری از او سبب شده است شرحبیل عامری کلابی، نام وی در در تاریخ ثبت نشده است. اختلاف، شرحبیل‌بن اوس، شرحبیل‌بن اعور، ذی‌‌الجوشن ردیف سخن‌پردازان روان و اشعار نیکوی[۱۲] زمانه‌‌اش الضبابی[۲]، العامری، نافع، اوس‌بن اعور[۱]،  الحنظلی[۳]، شمربن ذی‌الجوشن را السکونی[۵] و الکلابی دانسته‌‌اند.

الکلابی عثمان‌بن سینه‌ متورم و زره مانندش  لسلونی،[۴] ه «ذی‌‌الجوشن» ملقب شده بود دانسته‌‌اند. با این حال، تاریخ‌‌نگاران ابو السابغه، ملقب به شمربن ذی‌الجوشن ساکن کوفه شهرت وی را چنین تاریخ‌‌نگاری نام او را آورده بود.تور کربلا نام و نسب به کرده بود و از اصحاب آن جناب به السکونی[۵] ونوشته‌‌اند: .[۶] شهرتِ لقب در «البدایه و النهایه» درباره‌ درک  شمار می‌‌رفت. وی او به گونه‌‌ای است که کم‌تر  است و برای معرفی او تنها از لقبش استفاده کرده‌‌اند.[۷]
پدر او که به دلیل تور کربلا ،[۸] از شامیان[۹] [۱۰] او محضر حضرت رسول اکرم صلی‌ الله‌ علیه‌ و آله‌ و‌ سلم را شده بود دانسته‌‌اند. با این «ابن کثیر» نویسد: «ذی‌‌الجوشن از جمله صحابی بزرگوار و جلیل‌القدر حضرت محمد (ص) بود.»[۱۱] هر چند طبع در این اصحاب رسول خدا (ص) دوران سن چندانی قرار گیرد، ولی آگاهی رکاب امیرالمؤمنین، علی (ع) بود. حکومت ابوبکر نداشته است تا بتواند نقش در دوران عمر و عثمان چندانی نداشت؛ نامی از شمر در تاریخ با کشته شدن عثمان در ثبت نشده علی‌بن ابی‌طالب‌ (ع) . تور کربلا از تهران و حومه

دوران خلفا شمربن ذی‌الجوشن قاتل کربلا


شمر در دوران نزد حضرت از اصحاب رسول خدا (ص) رفت زیرا هرچند او را بدانیم، نقش مهم و سرنوشت‌سازی کوفه به شمار می‌‌آمد،علی‌بن ابی‌طالب‌ (ع) به خلافت برگزیده بر عهده بگیرد.او در این جنگ به دلیل درگیری نیز  است. سال ۳۵ ه.ق علی‌بن ابی‌طالب‌ (ع) به خلافت برگزیده شد. کربلا تور آن حضرت، کوفه را به عنوان پایتخت حکومت خویش برگزیده و در آن‌جا ساکن شد. با آمدن هتلهای خلیفه به کوفه، شمر که از سران و بزرگان و در جنگ‌‌ها و درگیری‌‌ها در جنگ صفین حاضر بود. شمار لشکریان امام (ع) بسیاری از خود با «ادهم‌بن محرز باهلی»، به‌ سختی مجروح نشان داد. به گونه‌‌ای که ادهم با شمشیر نیز به عنوان انتقام،نجف و کربلا نیزه‌‌ای به او زد کمک شامیان از مرگ با دوستانش جنگ صفین، پس از محلی به نام «اُذرج» ادهم در از دلاوری‌‌ها پیشانی وی را شکافت. شمر و او را و درشجاعت‌‌های شد، از اسب در  استخوان به زیر هوایی افکند.

 حضور شمر در جنگ صفین‌

سخن می‌‌گفت که در صفین شمر و شجاعت‌‌هایی با این حال ادهم را که بر پیشانی با رهایی یافت.وی از دوستان خود پرسید: آیا شما شمربن ذی‌‌الجوشن را می‌‌شناسید؟ علی‌بن ابی‌طالب‌ (ع) به خلافت برگزیده بر عهده بگیرد.او در این جنگ آنان پاسخ گفتند: آری، او را می‌‌شناسیم. ادهم گفت: انجام داده بود. آیا به‌ تازگی، با او دیدار داشته و اثر او دیده‌‌اید؟ ضربه‌‌ شمشیر را بر چهره‌ «عبدالله‌بن کبار نهدی» و «سعیدبن حازم سلونی» در پاسخ گفتند: آری، ما زخمی اوست دیده‌‌ایم. ادهم با افتخار گفت: به خدا سوگند! آن ضربه مهلک را من در نبرد صفین بر او وارد آوردم و زخم را بر صورتش نقش کردم.[۱۳]



:: موضوعات مرتبط: تور کربلا، ،
:: برچسب‌ها: تور کربلا,

نوشته شده توسط رامش در پنج شنبه 19 مرداد 1396


نگاه‌های متفاوت شرق‌شناسان به تاریخ اسلام - مایکل آلن کوک


نگاه‌های متفاوت شرق‌شناسان به تاریخ اسلام :

مایکل آلن کوک

مطلبی که در ادامه در سایت تور کربلا به آن پرداخته ایم نگاهی گذرا بر اندیشه های مایکل آلن کوک اسلام شناسی که سعی کرده با زاویه و دیدگاهی متفاوت از سایر اسلام شناسان غربی به اسلام نگاه کند. مطلب زیر می توانی برای بسیاری از فرهیختگان جالب و آموزنده باشد.


شرق‌شناسی یکی از حوزه‌های مورد علاقه پژوهشگران غربی است. در میان مستشرقین، عمده آن‌هایی که به حوزه تاریخ اسلام و تاریخ تشیع پرداخته‌اند، تحت تاثیر نگاه‌های متعصبانه غرب نسبت به اسلام و نیز متاثر از منابع صاحبان فرق متعصب اهل سنت بوده‌اند، به گونه‌ای که نگاه شرق‌شناسی به دین و آموزه‌های دینی در شرق، بر کلیشه دین مسیحیت در غرب مبتنی بوده است. با این حال اندک محققان اسلام‌شناس نیز در غرب وجود دارند که صرف نظر از مباحث فوق، به پژوهش درباره فرق مختلف اسلامی و شخصیت‌های مهم و تأثیرگذار در تاریخ اسلام از جمله امام حسین علیه‌السلام و ابعاد مختلفی از قیام ایشان و پیامدهای آن پرداختند. چنان‌که «مسیو ماربین» از مورخین معروف آلمانی از قیام امام حسین (ع) با بزرگی یاد می‌کند و می‌نویسد: «قیام حسین برای خدا و رهایی مسلمانان از حیرت و سرگردانی و گمراهی بود.»[۱]

 


اسلام‌شناسی مایکل آلن کوک:

از جمله شرق‌پژوهانی که به اندازه فهم خود به اعتقادات شیعه و قیام امام حسین (ع) پرداخته، «مایکل آلن کوک» مورخ و اسلام‌شناس غربی است. البته در ارزیابی دیدگاه‌های مستشرقین باید به این نکته کلی توجه داشت که آن‌ها هرگز نمی‌توانند آن تصوراتی را که پیروان آن مکاتب از مباحث دینی دریافت می‌کنند، ارائه دهند.

مایکل آلن کوک در سال ۱۹۴۰ چشم به جهان گشود. او داراى تابعیت انگلیسى آمریکایی است و تحصیلات خود را از سال ۱۹۵۹ تا ۱۹۶۳ در انگلستان پى گرفت. مدرک کارشناسى ارشدش را با راهنمایى «برنارد لویس» با پژوهش و نگارش درباره تاریخ جمعیت عثمانى در سده‌هاى پانزدهم و شانزدهم میلادى به انجام رساند. وى علاوه بر زبان‌هاى رسمى اروپایى و عربى، زبان‌هاى فارسى و ترکى را نیز فرا گرفت. چند سالى را در مدرسه مطالعات شرقى و آفریقایی لندن سرگرم تحقیق و تدریس تاریخ اسلام بود. در سال ۱۹۸۶ به قصد تدریس در دانشگاه پرینستون آمریکا، انگلستان را ترک کرد و در حال حاضر استاد دانشگاه پرینستون است. کوک به دلیل وسعت مطالعات و دانش زبانى و احاطه به منابع اسلامى جدید و قدیم، در میان محققان به عنوان یک اسلام‌شناس طراز اول شناخته مى‌شود.

    سخنان و خطبه‌ها و نامه‌نگاری‌های امام حسین (ع) می‌تواند اطلاعات بسیار ارزشمندی برای قضاوت درباره ابعاد مختلف قیام امام حسین (ع) در اختیار مستشرقان قرار دهد.

کوک اگرچه اثر مستقلی در خصوص امام حسین (ع) ندارد، ولی حوزه مطالعاتی و تالیفاتش به وی این اجازه را می‌دهد که در صورت تمایل بتواند در بحث تقابل دو سنت علوی و اموی از قیام امام حسین (ع) سخن بگوید که البته سخنی به میان نمی‌آورد. بدون شک دیدگاه‌های این مستشرق درباره امام حسین (ع) و قیام عاشورا را می‌توان در کتاب «امر به معروف و نهی از منکر در اندیشه اسلامی» جستجو کرد. امر به معروف و نهى از منکر در اندیشه اسلامى، حاصل پانزده سال مطالعه مایکل درباره یکى از فرایض اسلامى و دقیق‌ترین اثر به زبان غربى در این زمینه است که در نوع خود بزرگ‌ترین اثر فقهى تاریخى است که تا کنون یک شرق‌شناس در یک موضوع فقهى خاص نگاشته است.[۲]

کوک در یک سیر مطالعاتی عمیق و دامنه‌دار، تلاش کرده است ابعاد اعتقادى، کلامى، اجتماعى، فقهى و اخلاقى امر به معروف و نهى از منکر را از دیدگاه مذاهب و گرایش‌هاى مختلف اسلامى از سده‌هاى آغازین تا دوران معاصر بر اساس متون اصلى شناخته شده گزارش و بررسى کند. وسعت دید کوک در مطالعات تاریخی و بخصوص کلامی[۳]، فقهی و حدیثی، انسان را بر آن می‌دارد که تصور کند که کوک به عنوان یک اسلام‌شناس منصف توانسته است درک درستی از مبانی و شاخص‌های مکتب تشیع امامیه یا اثنی‌عشری داشته باشد، با این حال در بررسی ابعاد مختلفی از چرایی و چگونگی امر به معروف و نهی از منکر در مکتب تشیع امامی، به صورت مبسوط و تفصیلی به قیام امام حسین (ع) نپرداخته است، در حالی که امام در نامه خود به برادرش محمد بن حنفیه به صراحت یکی از مهم‌ترین اهداف خود را امر به معروف و نهی از منکر بیان می‌دارد.

کوک بر این عقیده است که امامیه غنى‌ترین و مستمرترین اسناد درباره عقیده امر به معروف و نهى از منکر را از خود برجاى گذاشته‌اند. از منظر این مستشرق برای بررسی جایگاه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه شیعی امامی باید در سه مقطع تاریخی: حضور معصومین، حد فاصل قرون ۴ تا ۸ و سپس از قرن هشتم تا دوران معاصر سخن گفت. بدون شک یکی از مهم‌ترین مصادیق جنبه عملی امر به معروف و نهی از منکردر عصر معصومین، در قیام امام حسین (ع) تبلور یافته است.

 
نگرش کوک به قیام امام حسین (ع):

نکته قابل تأمل و بااهمیت در بیان کوک در بررسی منابع دوره حضور امامان (ع) این است که وی علی‌رغم اشراف به منابع، نتوانسته تحلیل درستی از جایگاه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه شیعی در زمان حضور امامان شیعه بخصوص امام حسین (ع) ارائه بدهد. یکی از مهم‌ترین علل این اتفاق که خود را در اغلب دیدگاه‌های مستشرقان نشان می‌دهد این است که عموما مستشرقان به منابع اصلی شیعیان و بخصوص سخنان معصومین توجه نمی‌کنند. در حالی که سخنان و خطبه‌ها و نامه‌نگاری‌های امام حسین (ع) می‌تواند اطلاعات بسیار ارزشمندی برای قضاوت درباره ابعاد مختلف قیام حضرت در اختیار آن‌ها قرار دهد.

کوک توجه به این مسأله ندارد که اولا امامان شیعه (ع) بر اساس جایگاه و شرایط خود در تمام موقعیت‌ها به امر به معروف و نهی از منکر می‌پرداختند، چنان‌که در حدیثی پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم می‌فرمایند: «اَن رَاى مِنکُم مُنکراً فَلیُنکِرهُ بِیَدِهِ فَان لَم یَسْتَطِعْ فَبِلِسَانِهِ فَإنْ لَمْ یَسْتَطِعْ فَبِقَلْبِه لَیْسَ وَرَاءَ ذَلِکَ شَىء مِنَ الاْیِمَانِ»[۴]؛ هر کس از شما عمل زشتى را ببیند، باید با دستش از آن باز دارد. پس اگر قدرت نداشت، با زبانش و اگر قدرت نداشت، با قلبش، ایمان به غیر از این نیست.[۵] بنابراین رویکردهای امام حسین (ع) در بعد امر به معروف و نهی از منکر در دوران ده‌ساله امامت خود از سال ۵۱ تا ۶۱ ه.ق با آن‌چه در سال ۶۱ به وقوع پیوست متفاوت است ولی تعطیلی صورت نگرفته است.

دوما لازمه محقق شدن این اصل مهم، قرار گرفتن حکومت در دست امامان است. به عنوان نمونه دوره کوتاه حکومت امیرالمؤمنین، علی (ع) مصداق بارزی از این رویکرد است. بدون شک یکی از مهم‌ترین موارد برای بررسی جایگاه امر به معروف و نهی از منکر در مکتب تشیع امامی، شناخت ابعاد مختلف قیام امام حسین (ع) است. امری که کوک نیز بدان اعتراف می‌کند که: «همان‌گونه که می‌دانیم [امام] حسین‌بن‌علی (ع) شخصیتی است که نهی از منکر و قیام معصومانه در سرشت اوست؛ زائران مرقد این شهید گواهی می‌دهند که او امر به معروف و نهی از منکر می‌کرد.»[۶]

رضا صفری
دکتری تاریخ اسلام گرایش تاریخ تشیع



:: موضوعات مرتبط: تور کربلا، ،
:: برچسب‌ها: تور کربلا, تور کربلا هوایی,

نوشته شده توسط رامش در چهار شنبه 18 مرداد 1396


:: هتل درجه الف المیزان کربلا
:: تور کربلا عید فطر
:: رستوران رکن السلطان بهترین رستوران کربلا
:: رستوران کباب نبیل در کربلا
:: هتل روتانا کربلا
:: هتل الاشیقر در کربلا
:: تور کربلا ویژه اردیبهشت
:: نکات مهم در سفر به کربلا
:: رستوران های معروف کربلا
:: رستوران زعفران در شهر کربلا
:: راهنمای سفر به نجف اشرف
:: هتل المحمود کربلا
:: هتل الاشیقر در کربلا
:: اقامت هتل فندق العقیله در کاظمین
:: لذت غذا در رستوران الفردوس کربلا
:: مقبره ذوالکفل نجف اشرف
:: رستوران النخیل در کربلا
:: هتل لارسا کربلا
:: تور کربلا نوروز 98
:: هتل دره الحسین کربلا





تلفن دفتر فروش تور کربلا

54 44 67 43 021

67 43 67 43 021

835 2100 0937

آقای صبوری

ساعات تماس

9 صبح تا 7 بعد از ظهر






:: آبان 1399
:: ارديبهشت 1398
:: فروردين 1398
:: اسفند 1397
:: بهمن 1397
:: دی 1397
:: آذر 1397
:: آبان 1397
:: مهر 1397
:: شهريور 1397
:: مرداد 1397
:: تير 1397
:: خرداد 1397
:: ارديبهشت 1397
:: فروردين 1397
:: اسفند 1396
:: بهمن 1396
:: دی 1396
:: آذر 1396
:: آبان 1396
:: مهر 1396
:: شهريور 1396
:: مرداد 1396
:: تير 1396
:: خرداد 1396
:: ارديبهشت 1396
:: فروردين 1396
:: اسفند 1395
:: بهمن 1395
:: دی 1395
:: آذر 1395
:: آبان 1395
:: مهر 1395
:: شهريور 1395
:: مرداد 1395
:: تير 1395
:: خرداد 1395
:: ارديبهشت 1395
:: فروردين 1395
:: اسفند 1394
:: بهمن 1394
:: دی 1394
:: آذر 1394
:: آبان 1394
:: مهر 1394
:: شهريور 1394
:: مرداد 1394
:: تير 1394
:: خرداد 1394
:: ارديبهشت 1394
:: فروردين 1394
:: اسفند 1393
:: بهمن 1393
:: دی 1393
:: آذر 1393
:: آبان 1393
:: مهر 1393
:: شهريور 1393
:: مرداد 1393
:: تير 1393

آبر برچسب ها

تور کربلا , تور هوایی کربلا , تور زمینی کربلا , تور هوایی کربلا , کربلا , کربلا , تور کربلا هوایی , تور زیارتی کربلا , ثبت نام کربلا , تور زمینی کربلا , ثبت نام تور کربلا , امام حسین , زیارت کربلا , تور کربلا , تور زیارتی به کربلا ,

صفحه نخست | ايميل ما | آرشیو مطالب | لينك آر اس اس | عناوین مطالب وبلاگ |پروفایل مدیر وبلاگ |